VISITES GUIADES ALS CELLERS DE CAL VERDAGUER

Horari: de 10.00h a 14.00h i de 16.00h a 20.00h

 

Cal Verdaguer, antiga casa pairal de la família Verdaguer, construïda a partir de 1670 i situada a la plaça Major, destaca per les seves dimensions, els cellers i les galeries de la façana sud on, gràcies a una restauració, es poden observar els interessants esgrafiats del segle XVIII que decoraven tota la casa. Durant la visita, veurem les antigues botes, tines i elements relacionats amb el món de la vinya que s’utilitzaven per l’elaboració del vi. També podrem gaudir d’un tast de vins de les Bodegues Abadal.

 

EXPOSICIÓ DE LA FIRA DELS MATINERS

Podrem conèixer en què consistia la xarxa de telegrafia òptica militar de Catalunya, les raons que van motivar l’aixecament dels matiners i veurem en detall què va passar en el combat d’Avinyó. També podrem contemplar objectes de l’època, alguns d’ells trobats en el camp de batalla o en cases del poble, que són testimoni directe dels fets ocorreguts a Avinyó.

 

I TAMBÉ...

Espai infantil amb jocs de l’època, tavernes, parades de comerços avinyonencs i forans, artesans, antiguitats, gastronomia, presentació de plaques de cava Artium commemoratives de la Fira dels Matiners, medalles artesanals de record, productes naturals i exposicions d’artistes avinyonencs. Tot en espais i amb ambientació de mitjans del segle XIX.

 

Trobada de puntaires. Concentració de cotxes i motos clàssiques.

Trobada de motos antigues, parades i atraccions infantils.

 

 

 

2014 FIRA DELS MATINERS / Tots els drets reservats / disseny: